Instagram

pondělí 6. srpna 2012

Becca arzenál II.


Shimmering skin perfector, odstín Pearl, obsah 50 ml, spotřeba do 9 měsíců od otevření. Obal tvoří průsvitná tuba s pumpičkou a hnědé víčko z pogumovaného plastu s kovovým svrškem. Líbí se mi, že pod hnědým víčkem je na pumpičce ještě malé plastové víčko jako pojistka pro případ, že by se hnědé víčko vytratilo. Pumpička není na tubě připevněna napevno, lze ji odšroubovat. Hlava pumpičky je dostatečně dlouhá a při smáčknutí klade dostatečný odpor, tudíž lze regulovat, kolik produktu vymáčknete. Smačknete-li jen trochu, dostanete kuličku cca o velikosti čočky. Jelikož produkt používám jako rozjasňovač, tedy jen lehce a přes make up na zdůraznění pouze některých částí obličeje, je množství o této velikosti i tak téměř příliš velké. Oficiální popis „A water-based moisturizer with an SPF of 20+ and light-diffusing particles of shimmer that creates instant radiance and vitality and reduces imperfections“ (volný překlad – jedná se o hydratující krém na vodní bázi, který obsahuje SPF 20+ a světlo rozptylující třpytky. Okamžitě vytváří dojem prozářené a zdravé pokožky. Redukuje nedokonalosti). Lze jej používat na řadu způsobů – za všechny lze jmenovat dva hlavní, buď jako rozjasňující bázi pod makeup nebo jako (já) rozjasňovač přes makeup. Odstín Pearl je ze všech odstínů nejsvětlejší, má barvu mléčných perel. Cítím z něho jemnou parfemaci. Je skutečně velmi hydratační. Konzistence není úplně tekutá, ale spíše jako hutnější krém (vytvoříte kuličku). Nádherně se roztírá, nežmolkuje. Nejsou v něm okem viditelné třpytky, nic z něho neopadává. Jen se krásně perlově třpytí, naprosto úžasný je na opálené pleti. S ohledem na to množství ho v životě nespotřebuji:-).




Eye tint, Water-resistant colour for the eyes: Je zajímavé, že na obale u tohoto produktu (a to jak u odstínu Baroque, tak i u druhého odstínu Romanticism) není uvedeno slovní (popř. číselné) označení odstínu. Obal tvoří malá tubička, tmavě hnědé barvy se stříbrným uzávěrem a s proužkem v barvě daného očního stínu. Proužek je tak jediný ukazatel, jaký stín tubička obsahuje. Musíte si však pamatovat sami, jak se který odstín jmenuje.
Jedná se o tedy voděodolný krémový oční stín. Musím potvrdit, že jej večer skutečně vodou z kohoutku neodlíčíte. Obsah 7 ml, spotřeba do 6 měsíců od otevření
Konzistenci bych popsala jako gelovo-krémovou. Výborně se nanáší, lze je i vrstvit. K oku krásně přilne jako pudrové stíny. Lze je použít samostatně nebo jako základní barvu a na ně nanést další stíny. Já je většinou používám samostatně, např. když hodně spěchám nebo když chci vypadat upraveně, ale ne „nalíčeně“, např. na procházku či při sportování. Vydrží bez problému celý den (přestože jsou krémové, používám i pod ně bázi). Ptáte-li se, zda je musíte mít? Pak upřímně, ne. I když ho mám moc ráda, tak vím, že to není produkt, který by každý potřeboval. Sháníte-li však krémový voděodolný oční stín - v takovém případě určitě doporučuji.
odstín Baroque: Oficiálně je barva označena jako „mashroom beige“, tedy houbovitá béžová, což nezní zrovna moc lákavě, proto raději zůstaňme u označení Baroko :-). Ve skutečnosti je to „matná“ (rozuměj bez třpytek) světle hnědá barva, přesto - jak už jsem se zmiňovala u bronzeru D. Sandlera, krémové produkty, i když jsou bez třpytek či lesku - působí tak nějak šťavnatě, přirozeně leskle a ne mdle jako většina matných pudrových výrobků. Spadá do kategorie nude barviček. Barva je poměrně světlá, na někom, kdo má tmavší oční víčka či pleť, by nemusela být ani vidět. Pro lepší představu, jak barvička vypadá po nalíčení, doporučuji toto video.
odstín Romanticism, z letošní limit.edice Ballearic Love Collection. Barva „mauve bronze“, popsala bych jí jako fialkovošedou s bronzovým třpytem. Za mě láska na první pohled a momentálně můj favorit za měsíc červen. Moje oblíbené líčení: na celé víčko Becca Romanticism, do středu víčka – pro trojrozměrný efekt - lehký dotek třpytivého světlého růžovo-hnědého stínu (např. MAC Naked Lunch) a vnější koutek dostínovat tmavějším taupe či mauve stínem (např. Nars Lhasa)
Baroko, romantismus ... hmm, do sbírky by mělo přibýt teď asi rokoko :-)
Poznámka - na swatchi níže vypadají barvičky tmavěji, neboť jsou ve větší vrstvě, po rozetření jsou daleko světlejší.




omlouvám se, že barvičky eye tintů jsou rozostřeny, ale foťák kvůli jejich lesklému efektu zaostřoval na přechod ruka/pozadí
Mineral Bronzing Powder, odstín Duende – recenzi si můžete přečíst zde.

Luminous Skin Colour, odstín Nude (pouze vzorek) – recenzi si můžete přečíst zde.



Hodnocení: pro mě Becca určitě 10 z 10 bodů. Se všemi výrobky jsem spokojená, některé doslova miluji, ale uznávám, že je úplně všechny běžně nepoužívám, ale to už je osud většiny líčidel u takového makeup maniaka jako jsem já.

7 komentářů:

  1. Ach jo, ten shimmering skin perfector bych chtěla!:-) A odkud jsi objednávala? A mohla bych se ještě zeptat na složení (hlavně na silikony)?:-) Děkuji:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. objednávala jsem ze zunety - doporučuji počkat na akce, kdy je dopravné zdarma :-), jinak Beccu lze koupit na lookfantastic (doprava zdarma) a na love-makeup.co.uk (zde je též, bohužel, dopravné)
      složení není ani na krabičce ani na tubě, našla jsem na zunetě, mě známé silikony tu nevidím: Aqua (Water), Glycerin, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Homosalate, Glyceryl Stearate, Octyldodecanol, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Hydrogenated Polyisobutene, Trilaureth-4 Phosphate, Hexylene Glycol, Propylene Glycol, Cetyl Alcohol, Hamamelis Virginiana (Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Extract), Ceteareth-12, Ceteareth-20, Persea Gratissima (Persea Gratissima (Avocado) Oil), Phenoxyethanol, Triethanolamine, Carbomer, Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), Aloe Barbadensis (Aloe Barbadensis Leaf Extract), Fructose, Glucose, Sucrose, Urea, Dextrin, Alanine, Glutamic Acid, Aspartic Acid, Hexyl Nicotinate, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Barium Sulfate, Parfum (Fragrance) and may contain: [+/- Titanium Dioxide CI 77891, Iron Oxides CI 77491, Red 40 CI 16035, Blue 1 CI 42090, Bismuth Oxychloride CI 77163, Mica].

      Vymazat
  2. Nepřemýšlela jsi někdy, že bys sem hodila fotky líčení? Jak stín vypadá na oku?:-) Líčím se v podstatě velmi podobně, na střed oka moc ráda používám sin z naked paletky, někdy tento odstín používám jako rozjasňovač.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zkoušela jsem sama sebe vyfotit - k.a.t.a.s.t.r.o.f.a :-)
      přítel nechce ani slyšet, ale zkusím ho ještě ukecávat...

      Vymazat
    2. Taky se přimlouváááám! ;-)
      Musím se přiznat, že Beccu jsem nikdy nevyzkoušela, ale tvoje velkorysý hodnocení "10 bodů z 10" mě zlomilo. Musím vyzkoušet! ;-)
      Vivi

      Vymazat
    3. Beccu - téměř jako jedinou značku - si skutečně dovolím doporučit :-)

      Vymazat

Všem děkuji za příspěvky, je příjemné vidět zpětnou vazbu